Wil je je inschrijven voor deze Themadag? Mail dan naar Caroline.
Deze Themadag is toegankelijk voor iedereen die een coachopleiding volgt of heeft gevolgd.
Deelname aan de dag kost €395,- excl. btw (€477,95 incl. btw). Echter, studenten die op de datum van de Themadag ingeschreven staan voor LPC, LZC, SCLL, LPPV of Jungiaans Coachen, betalen €200,- excl. btw (€242,- incl. btw)
De Themadag vindt plaats op vrijdag 1 februari 2019 van 10.00 tot 17.00. Zoals gebruikelijk vindt het plaats op onze opleidingslocatie Wijde Steeg 1a, 1411 PP te Naarden vesting.
De dag wordt gegeven door Margreet Rierink, directeur van de Coaching Academy, de New Jung Academy en de praktijk Oudeman & Rierink.

Het vinden van cliënten voor jouw praktijk

De een gaat het wat makkelijker af dan de ander: het vinden van cliënten voor zijn of haar coachpraktijk. Bij sommigen loopt de praktijk zonder al te veel moeite vol, anderen vragen zich af hoe ze in hemelsnaam de cliënten moeten vinden die bij hen passen.

Vooral bij die laatste groep – de coaches die het niet zo makkelijk afgaat – leven allerlei gedachtes over de mogelijke oorzaken en de mogelijke oplossingen voor dit ”probleem”.

Laten we er meteen maar een paar uit de wereld helpen.

  • Nee, je hoeft je niet per se ergens in te specialiseren om je op die manier te onderscheiden en cliënten te vinden.
  • Nee, je hoeft niet opeens verwoed te gaan twitteren, instagrammen en Facebooken nadat je een social-media cursus hebt gevolgd en een fotograaf hebt ingehuurd.
  • Nee, je hoeft niet meteen nieuwsbrieven te gaan maken en podcasts.
  • Nee, je hoeft niet opeens naar allerlei netwerkborrels en netwerkorganisaties.
  • Nee, je hoeft geen peperduur programma te volgen van een businesscoach die je belooft dat je erg succesvol zal worden met het stappenplan dat ze hebben ontwikkeld (dat laatste leidt er alleen maar toe dat alle aanbod er hetzelfde uit gaat zien). 1)
  • En nee … de markt voor coaches is niet overspoeld. Er zijn nog altijd veel cliënten en organisaties op zoek naar werkelijke professionele coaches.

Wij zijn er stellig van overtuigd dat er voor professionele, authentieke coaches  die werkelijk een eigen praktijk willen opbouwen voldoende cliënten zijn. Dat beeld wordt bevestigd door de feedback van veel organisaties die coaches zoeken voor hun medewerkers.

We zijn er ook stellig van overtuigd dat er uiteindelijk voldoende budget is voor dergelijke coaches. Kijk maar eens hoeveel geld organisaties bereid zijn om uit te geven aan loopbaanprogramma’s, hei-sessies, en motivatie-cursussen. In deze tijd van toenemend ziekteverzuim door burn-out en krapte in het aanbod van goede mensen, zijn organisaties bereid om veel te doen om uitval te voorkomen en ontwikkeling van hun mensen te faciliteren.

Ook op de markt voor prive-coaching is geld. Wat geven mensen al niet uit aan een vakantie? Waarom zouden ze niet bereid zijn om 1 vakantie in een paar jaar uit te sparen om dat uit te geven aan iets dat langdurig van waarde is voor hun welzijn?

Kortom, er zijn cliënten voor “onze” coaches. Genoeg. Maar hoe vind je die? En wat maakt dat op dit moment ze jou (nog) niet vinden of dat jij hen niet vindt?

Daarover gaat deze themadag.

NB: Voor de liefhebbers vindt er in januari, februari en maart 2019 een driedaagse leergang plaats waarin je wordt uitgedaagd en gefaciliteerd in het opzetten van jouw Eigen Praktijk op een manier die zakelijk en verantwoord is en die tevens recht doet aan wie jij bent als unieke professional.

Voetnoot:
1. Kijk ter oriëntatie maar eens naar het aanbod van dergelijke programma’s en naar de websites die deelnemers vervolgens maken. Het gaat ongeveer volgens het volgende schema: de klaargestoomde ondernemer geeft iets weg (gratis online-masterclass, e-book o.i.d.) maar je kunt je ook inschrijven voor een programma dat in drie vormen wordt aangeboden: eenvoudige variant, duurdere variant, exclusieve variant – brons-zilver-goud. Als je snel bent krijg je een enorme korting ..

wat leer je?

Je leert zien waarom een aanbod-gerichte aanpak in deze overvolle markt niet werkt.
Je leert ook zien wat het ontbreken van cliënten op dit moment mogelijk met jou te maken heeft. Niet omdat jij “niet goed genoeg” zou zijn of nog niet professioneel genoeg, maar met hoe je naar jouzelf als professional kijkt.
Tijdens deze dag leer je zien welke wijze van acquireren het meeste recht doet aan wie jij werkelijk bent als coach (en als mens) en daardoor ook het meest effectief is. Margreet ondersteunt je in het vinden van een manier van “jezelf verkopen” waar jij zelf energie van krijgt en waarvoor je je niet anders of beter voor hoeft te doen dan je bent.

wat is het doel van de dag?

Voor de docent, Margreet, is haar persoonlijke verlangen dat je de volgende dag met energie en zelfvertrouwen op staat, en dat je diezelfde dag nog een eerste stap zet op jouw eigen unieke weg van het vinden van cliënten die bij jou passen. Maar jij bent natuurlijk helemaal vrij om aan het begin van de dag aan te geven wat jouw persoonlijke doel is. Daar wordt dan – zoals altijd –  in het leerproces volop rekening mee gehouden.

"Ver voorbij alle goed en kwaad is een plek
- ik ontmoet jou daar."
– Jalal ad-Din Rumi, 1207-1273. Filosoof, dichter, soefi-mysticus.