Deze keer werden we enigzins overvallen door de start van het nieuwe opleidingsjaar in september. Het is al jaren traditie dat Loek & Margreet de zomermaanden benutten door te studeren, bestaande programma’s te verbeteren, nieuwe programma’s te ontwikkelen. Zomers is de blik – meer dan ooit – naar voren gericht. Zo niet dit jaar. Deze zomer stond de tijd stil. Daarom zijn we anders gestart dan anders. Daarom ook pas nu  deze nieuwsbrief. We praten je bij over al het nieuws en moois dat intussen toch tot stand kwam. En we delen over de wereld die stil hield en tegelijkertijd verder draaide.

012_c-2000x1515
blog – gestolde tijd

Ik zit samen met mijn man op een prachtige zomermiddag midden in het veld aan een heerlijk gedekte kampeertafel. Onze dochters hebben een overdadig aperitief bereid. We gaan over een uur met z’n vieren naar een langverwacht uitje: de biografische film over het leven van Elton John. Wat hebben we ernaar uitgezien! We volgen die man al zo lang. Wat bijzonder dat de meisjes kaarten hebben gekocht zodra ze beschikbaar waren. En wat leuk om dat uitstapje met champagne en hapjes in te luiden. Midden in het veld. Midden in ons veld. Onze nieuwe plek. Ons nieuwe thuis.

Een kwartier voor vertrek voelt het echter niet meer goed. Het spijt me zo. Gaan jullie maar zonder mij. Ik voel me onrustig en ik wil mijn telefoon aanhouden. Niets voor mij, want ik en mijn telefoon leven op gespannen voet met elkaar. Zo graag ben ik helemaal niet bereikbaar. Maar opeens vliegt de gedachte dat ik hem moet uitzetten tijdens de film me aan. Ik vind het lastig, maar ik voel me opeens prettiger als ik thuis mag blijven. Sorry.

Samen met mijn lief, die besluit om met mij mee te bewegen, lopen we door de hoge wuivende grassen terug naar ons kleine huisje dat al een jaar lang ons onderdak is.

Ik stap naar binnen om mijn leuke jurk en hakken te verwisselen voor iets comfortabelers.

Dan belt mijn broer: “Het gaat niet goed.”
Hij huilt.
“Ok,” zeg ik, “dan ga ik rijden.”
Ik mik een schone onderbroek, tandenborstel, deo, medicijnen, laptop en mijn eeuwige pennetjes plus schrijfboekje in een ongezellige tas en houd mijn man nog even stevig vast. Hij voelt als het leven, als de toekomst. Ik zuig zijn warmte in me op.
Ik voel een eindeloze eenzaamheid.
Ik voel tranen.
Ik herpak mezelf. Ik moet nog een heel eind rijden en ik wil heelhuids aankomen.
Ik heb zo veel om voor te leven.
Ik toets het adres in op Google Maps om te zien wat de snelste route is: 2 uur en 20 minuten. Ik start en de telefoon gaat opnieuw. Weer mijn broer. Hij snikt het uit.

“Het is voorbij.”
Er is geen haast meer.
Het is al voorbij.

lees de volledige blog …

Coach In Beeld – Ariënne Klimbie-Post

“Om te onderzoeken of de paardencoaching ook echt iets voor mij was ben ik modules gaan volgen. Te beginnen met de Basisopleiding Paardencoaching. Ik leerde goed wat paarden doen maar ik had geen idee wat ik zelf aan het doen was in het coachingsproces. Hoe stel ik überhaupt goede vragen? Met die vraag kwam ik terecht bij de Coaching Academy (CAI). Nadat ik de Leergang Professioneel Coachen (LPC) had afgerond, ben ik veel paardencoaching workshops gaan geven. De dingen die Loek tijdens de LPC – in een theoretisch kader – had verteld, kwamen tot leven.” Lees het verhaal van Ariënne Klimbie-Post.

Draak illustratie Jung
Jungiaanse Fundering I

De visie en de methode die de basis vormen voor onze manier van coachen,
is gestoeld op het werk en de ervaringen van meerdere grote denkers, filosofen
en menskundigen, zoals Buber, Levinas, Rogers, Yalom, Frankl en anderen.
Een bijzondere plaats in onze bronnenwereld wordt ingenomen door Carl Jung.
Zijn vernieuwende en hoopgevende visie op de ontwikkeling van mensen naar werkelijke unieke volwassenen is een van de belangrijkste steunpilaren waarop ons werk rust.

Tijdens Jungiaanse Fundering I nemen we je mee op een inspirerende, soms zelfs overweldigende reis door de wereld van onze bronnen – en in het bijzonder het gedachtegoed van Jung. Uit ervaring weten we inmiddels dat studenten dit niet alleen als professioneel verdiepend maar ook als persoonlijk verrijkend  ervaren.

Lees hier de programma omschrijving …

lichaamswerk2
Lichaamswerk inclusief workshop

De 2-daagse masterclass Lichaamswerk is uitgebreid met een creatieve workshop die er aan vooraf zal gaan. Deze workshop combineert creatief therapeutisch werken met lichaamsgericht werken en wordt gegeven door Margreet Rierink.
Deelname aan de workshop staat open voor iedereen. Kosten bedragen €75,- exclusief btw. Voor deelnemers aan de 2-daagse masterclass Lichaamswerk is de workshop kosteloos.

Datum: 26 november 2019, van 18.00 – 21.00 uur, inclusief soep en creatieve materialen, in de kas op de nieuwe locatie in Oosterwold: Tureluurdwarsstraat 9, Almere.

(Bij interesse kun je mailen met Yasmin. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geef bij aanmelding van de workshop alsjeblieft jouw lichaamslengte op.)

Lees hier over de masterclass Lichaamswerk …

* NIEUW
Onze video – op zoek naar een coachopleiding?
* NIEUW
Ons instagram account

We zijn vanaf nu ook te volgen op Instagram. Hier delen wij visueel beeld dat voor ons van “buiten” laat zien wie wij van “binnen” werkelijk zijn en waar wij voor staan.

kalender
06 | 11 | 2019
Basisdag Professioneel Coachen

Aanmelden kan via deze link.

29 | 11 | 2019
masterclass Lichaamswerk dag 1

Deze masterclass is onderdeel van het Jungiaans Coachen programma maar is ook los te volgen. Bij vragen of interesse mail met Yasmin.

21 | 01 | 2020
Basisdag Professioneel Coachen

Aanmelden kan via deze link.

13 | 11 | 2019
intervisie 'aan te scherpen adhv je eigen casus’

Bij vragen of aanmelding mail dan naar Yasmin.

03 | 12 | 2019
start LPC 2019-6

Aanmelden kan via deze link

24 | 01 | 2020
masterclass Verlangen: wat wil ik?

Deze masterclass is onderdeel van het SCLL programma maar is ook los te volgen. Bij vragen of interesse mail met Yasmin.

22 | 11 | 2019
masterclass Biografie & Levensfasen

Deze masterclass is onderdeel van het SCLL programma maar is ook los te volgen. Bij vragen of interesse mail met Yasmin.

14 | 01 | 2020
start LPC 2020-1

Aanmelden kan via deze link

19 | 03 | 2020
start LZC 2020-1

Aanmelden kan via deze link

27 | 03 | 2020
Themadag Teamontwikkeling 1

Bij vragen of aanmelding mail dan naar Yasmin.

aanmelden voor nieuwsbrief

De nieuwsbrief van 25-10-2019 verwijst naar deze pagina, hier vind je het origineel van die nieuwsbrief. Heb je van ons geen mail gekregen maar zou je het wel leuk vinden om onze toekomstige nieuwsbrieven te ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter, en dan zorgen we dat je up-to-date blijft.