maart - de maand van de overgang van slapen naar waken

In de maand maart vindt langzaam de overgang van het grote onbewuste (de winterslaap) naar het bewuste leven plaats. Al het potentieel dat ondergronds en onwetend in alle stilte en donkerte is ontkiemd, begint zich in deze maand een weg naar het leven in de buitenwereld te banen. Ogenschijnlijk is de wereld nog verstild en koud, niet doods maar evenmin levend. Het ochtendlicht is veelal dromerig en mysterieus. Mistig zelfs, maar soms opeens ook verrassend en knisperend helder. Nieuw licht, onbezoedeld en jong licht. Onwetend licht, maar hoopvol en sterk. Vol belofte, vol potentie.

Geen enkele andere maand in het jaar representeert zo sterk de transitie van onbewust naar bewust. Van de diepe donkere wateren van een oneindige oceaan, naar de oppervlakte. Van het wonder dat onooglijke kleine zaadjes en uitlopertjes, gedreven door een levenskracht waarvan we de oorsprong niet kennen, zich in de schoot van moeder Aarde voeden met haar energie om zich straks boven de grond in de wereld te ontwikkelen en ontplooien.

Wie er oog voor heeft, ziet de veelbelovende felgroene puntjes soms al door de bevroren ondergrond heen piepen.

Voor de Jungianen: Het is een maand waarin de archetypes van de dromer, de dichter, de maker en de genezer goed gedijen. Al die archetypes leven in jou en in mij. Wat hebben ze van jou nodig om zich te kunnen manifesteren?

We wensen je een prachtige overgang toe van alles dat in jou is ontkiemd en zich door de harde aarde heen naar buiten worstelt.

P.S. voor LZC-ers en verder: de primaire levens-energieen in deze maand zijn water en vuur.

Coach In Beeld – Marc Duncker

Als mijn speler vroeger won, won ik ook. Dat voelt niet meer zo, ik vereenzelvig mij niet meer met de ander. Tijdens een wedstrijd heb ik zelf niets te verliezen, maar ik ben wel heel betrokken bij de speler. Ik zou zeggen dat ik voorheen vooral een megaliefhebber van de sport was. Nu heb ik het gevoel dat ik goed zie wat van mijzelf is en wat van de ander, ik kan mijn eigen instrument inzetten en vandaaruit pas echt begeleiden en coachen.Lees het verhaal van tenniscoach Marc Duncker die inmiddels onderweg is naar Vakmanschap  …

"Dit is de maand van de dichter, de maker, de genezer en de dromer."
"Loek Oudeman neemt je mee in de geheimen van zijn passie."
Leergang Professioneel Opleider
* NIEUW *

Op velerlei verzoek starten we voor het eerst in de geschiedenis met een leergang voor coachende professionals die op een coachende en duurzame manier willen leren trainen, opleiden of ontwikkelingsgericht willen werken met groepen. In een uitdagend programma, waarin jij zelf veelvuldig “aan de bak” moet neemt opleider-in-hart-en-ziel Loek Oudeman je mee in de geheimen van zijn passie. Zijn grootste wens is natuurlijk dat hij uiteindelijk niet alleen een community van excellente coaches groot brengt (via onze coachopleidingen) maar ook een select gezelschap van hele goede trainers/opleiders. Deze nieuwe leergang legt daarvoor de basis. Iets voor jou?   > > >

blog – Clemens & Co

Dit is het verhaal van een tevreden cliënt en een blije coach. Maar het is vooral het verhaal van de diverse niveau’s in coachen. Na het lezen begrijp je wat de verschillen zijn tussen de coaching door een Jungiaanse Coach, een vakmanschapper, een LZC-er en een LPC-er. Lees hier het hele blog …

kalender
13 | 03 | 2018
start Leergang Professioneel Coachen 2018-2

VOL. We werken met een wachtlijst. Bij interesse kun je mailen naar Els.

23 | 03 | 2018
certificaatuitreiking

Van 17.30 tot …. Laat je even aan Els weten of je komt?

19 | 04 | 2018
Jungiaanse Fundering I 2018-1

Aanmelden. Klik hier.

16 | 03 | 2018
Jungiaanse Fundering II 2018-1

Aanmelden. Klik hier.

29 | 03 | 2018
start Leergang Zelfbewust Coachen 2018-2

VOL. We werken met een wachtlijst. Bij interesse kun je mailen naar Caroline.

21 | 03 | 2018
Technische verdieping ‘Werken met Ik & de Ander in de focusfase’

Bij interesse of om je aan te melden, mail met Caroline.

18 | 04 | 2018
Technische verdieping ‘Effectief werken met het contract’

Bij interesse of om je aan te melden, mail met Caroline.

aanmelden voor nieuwsbrief

De nieuwsbrief van 08-03-2018 verwijst naar deze pagina, hier vind je het origineel van die nieuwsbrief. Heb je van ons geen mail gekregen maar zou je het wel leuk vinden om onze toekomstige nieuwsbrieven te ontvangen? Laat dan hier je gegevens achter, en dan zorgen we dat je up-to-date blijft.