Hoe zit het met privacy en vertrouwelijheid als je student bij ons bent?

Als je je bij ons inschrijft voor één van de programma’s komen we eerlijk gezegd nogal wat over je te weten.

praktische gegevens
Allereerst moet je ons voorzien van je naam, email-adres, telefoon- en adresgegevens zodat we met je kunnen communiceren, een factuur kunnen sturen, een certificaat kunnen maken als je geslaagd bent enzovoort.
Deze gegevens slaan we op in een voor ons ontwikkeld programma waarin we onze relatiegegevens en onze faktuurgegevens beheren. Dit programma is beveiligd en alleen toegankelijk voor medewerkers die hiervoor een eigen password nodig hebben. Niet elke medewerker kan alles inzien. Een medewerker kan alleen datgene zien, dat hij/zij echt nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen.
Jouw naam, telefoonnummer en email-adres delen we echter ook met andere studenten, zodat jullie elkaar kunnen bereiken voor het maken van coachafspraken en dergelijke.
Maar behalve deze praktische zaken, zijn er ook vertrouwelijke gegevens die bij ons terecht komen.

vertrouwelijke gegevens

  • Tijdens jouw opleiding komen jij, wij en jouw mede-studenten van alles over jou te weten dat persoonlijk is.
  • Je gaat dingen over jezelf vertellen in de groep waarin je zit.
  • Je gaat naar een coach om gecoacht te worden.
  • Je gaat verslagen schrijven en aantekeningen maken over ervaringen die je opdoet. Deze verslagen mail je toe aan een mede-student, of aan een van de opleiders.

Natuurlijk moet jij erop kunnen vertrouwen dat wij en jouw mede-studenten hier vertrouwelijk en ethisch mee omgaan.
Dat werkt ook omgekeerd. Jouw mede-studenten moeten er blind op kunnen vertrouwen dat jij zorgvuldig en vertrouwelijk omgaat met alles wat je over hen weet en leert.

wat betekent dat in de praktijk onder andere?

  • Je zorgt ervoor dat jouw aantekeningen goed beveiligd worden opgeslagen en niet in te zien zijn voor derden. (Je zorgt er dus bijvoorbeeld ook voor dat de naam van jouw cliënt niet in jouw reflectieverslagen voorkomt.)
  • Als je al wel eens iets met vrienden, kennissen of geliefden deelt over ervaringen die je hebt binnen de opleiding, zorg je ervoor dat zij nooit weten op welke personen die ervaringen betrekking hebben.
  • Om dit te waarborgen vragen we iedere student bij het begin van de opleiding om de Internationale Ethische Code van de Nobco te lezen en een gedragscode te ondertekenen. Deze gedragscode kun je hier inzien.