De Coaching Academy juicht het meer dan van harte toe als de door haar opgeleide coaches:

  • in een vroeg stadium beginnen met het nadenken over een eigen praktijk (niet meteen alle oude schoenen weggooien, gewoon rustig starten in de avonduren en op vrije middagen en dan stap-voor-stap uitbouwen)
  • zich aansluiten bij de Nobco
  • zich individueel laten accrediteren – m.a.w. hun EIA halen. Waarom? Lees hier verder.

Dat laatste was voor onze coaches al eenvoudiger dan voor vele anderen omdat het certificaat dat ze bij ons halen EQA-geaccrediteerd is. Daarmee zijn ze niet alleen beter voorbereid op het accreditatie-proces bij de Nobco, maar ze hoeven ook veel minder werk te verzetten.

nu nog aantrekkelijker

In de komende maanden (augustus tot december 2016) wordt het zo mogelijk nog aantrekkelijker om je eerste EIA in de wacht te slepen. EMCC – de Europese moederorganisatie van de Nobco – voert namelijk een pilot uit waarin ze onderzoeken of het mogelijk is om organisaties die een EQA voeren (zoals onder andere wij – de Coaching Academy voert er zelfs vier) te licenseren voor het verstrekken van EIA’s. Dat betekent dat studenten van een EQA-opleiding, waarbij de opleiding ook de EIA-licentie heeft behaald, bij hun eigen opleiding de EIA kunnen aanvragen en daarvoor niet naar de Nobco hoeven. (Ze moeten echter wel aangesloten zijn bij de Nobco.)

binnen je eigen leeromgeving

In Nederland is de Coaching Academy de partij die door EMCC is gevraagd om in deze pilot te participeren. Dat betekent voor jou dat je gedurende deze pilot niet via de assessoren van de Nobco hoeft om je certificaat te halen, maar dat je dat gewoon “binnenshuis” kunt doen.
De Coaching Academy volgt daartoe een speciale training zodat we precies weten hoe we je daarin kunnen begeleiden.

Natuurlijk weten we niet of de pilot een succes wordt, met andere woorden of EMCC zal besluiten om inderdaad EIA-licenties te gaan verstrekken aan opleidingsinstituten. Maar de afspraak is dat alle studenten die tijdens de pilot hun EIA “binnenshuis” halen deze gewoon mogen houden.

meedoen?

Dus … wil je meedoen? Wil je door ons begeleid en getoetst worden bij het behalen van je EIA? Meld je dan aan via margreet.rierink@coachingacademy.com. Laat in datzelfde mailtje alvast even aan mij weten wanneer jij (in welke maand dus) jouw allereerste coachgesprek voerde en hoeveel gesprekken je sinds dat moment inmiddels voerde. Dan kan Margreet alvast een eerste inschatting maken van het niveau waarop je misschien kan aanvragen.

stap-voor-stap

Vanaf dat moment proberen we je stap-voor-stap door het proces te loodsen. We kunnen het niet alleen makkelijker maken, maar zelfs leuker.

kosten

Omdat dit een pilot is, brengen we je geen kosten voor onze begeleiding in rekening. Het bedrag dat je wel moet betalen, is hetgeen wij zelf ook moeten afdragen aan de accreditatieverstrekker (Nobco/EMCC). Je vindt deze tarieven hieronder. Ze zijn hetzelfde als de tarieven die de Nobco hanteert.

€ 295 – op foundation niveau
€ 399 – op practitioner niveau
€ 699 – op senior practitioner niveau
€ 799 – op master practitioner niveau

(Als je al een EIA hebt en je wilt naar een hoger niveau – ook dat kan. Mail Margreet even. Zij kan je precies uitleggen wat dat kost en wat het van je vraagt.)

samen optrekken

Aarzelde je tot nu toe nog over je accreditatie? Dit is je kans. Deze keer kunnen we het samen doen (zonder natuurlijk de noodzakelijke objectiviteit uit het oog te verliezen, anders krijgen wij strafpunten in deze pilot).