12.Meesterschap In Het Coachen 500x410px

door Yaron Loman

Er leeft een concreet verlangen om in 2015 met het gilde van de Coaching Academy mensen te coachen die maatschappelijk “vast” zijn komen te zitten. Ik ben dit jaar al eerder aan het afronden dan anders. En dus ook eerder aan het vooruit kijken. Het vaderschap heeft veel structuur in mijn leven gebracht!

van kans-arm naar potentieel

In dat kader had ik een goed gesprek – goed in meerdere betekenissen van het woord – in Naarden vorige week. Ik sprak met Loek & Margreet over een al heel lang levend verlangen van hen en van mij om “dat wat wij kunnen zijn en doen voor anderen” in het gilde in te zetten voor de Ander in onze samenleving, die maatschappelijk of financieel “vast” is komen te zitten, maar in wie het verlangen leeft om in dit leven en in deze wereld(!) te kunnen worden wie hij zou kunnen zijn.

Plat gezegd: om te kijken wie in onze maatschappij gemotiveerd is om te ontwikkelen, maar het niet kan betalen. Om te kijken wie door anderen als “kans-arm” wordt gezien, maar niet door ons omdat we anders naar de Ander kijken.

Dat is een concreet verlangen voor 2015.

Ik droom er samen met Loek & Margreet van om met het gilde van de Coaching Academy International bij te dragen aan maatschappelijke vernieuwing door die mensen te coachen die wel verder willen maar het oprecht niet kunnen betalen omdat hun afstand tot de participatie-samenleving te groot lijkt te zijn geworden. Zodat de Ander zich ontwikkelt aan mij, en ik mij aan de Ander – voorbij de grenzen van de geldelijke ver-effening. Op het niveau van te-vrede-n zijn. Voorbij de heersende ideeen over kans-arm of kans-rijk.

Ik ga deze week in gesprek met de gemeente Rotterdam.
Ik droom en ik doe.
Wie deelt mijn/ons verlangen?
Wie droomt er van maatschappelijke co-creatie?

Yaron Loman is te bereiken via mail@yaronloman.nl en 06 46 07 76 90.

This Post Has 10 Comments

 1. Veronique van Dillen

  Hallo Yaron,
  Ik deel dit verlangen. Ik ben al jaren jobscoach in de regio Rotterdam Den Haag. Ik droom van andere manieren om mijn coachende vaardigheden in te mogen zetten (al dan niet voor deze doelgroep) Ik wil graag deelnemen in jullie co-creatie.

  Hartelijke groet,
  Veronique van Dillen

  1. Yaron Loman

   Hoi Veronique,

   wat leuk om te lezen! Zou je mij een email kunnen sturen met jouw telefoonnummer en emailadres?
   Dan neem ik contact met je op voor meer info.
   mal@yaronloman.nl / 06-460 77 690

   Mooi avond!

   Yaron

   1. Yaron Loman

    Hoi Manny,

    stuur mij jouw contactgegevens, dan neem ik contact met je op voor meer info,
    mail@yaronloman.nl

    groetjes

    Yaron

   2. Yaron Loman

    Excuus: mijn emailadres is mail@yaronloman.nl

 2. Manny

  Beste Yaron,

  Jullie droom spreekt me zeer aan.
  Ben benieuwd hoe ik hieraan zou mogen en kunnen bijdragen.

  Hartelijke groet,
  Manny

  1. Yaron Loman

   Hoi Manny,

   ik wil ook graag jouw contactgegevens.
   Alvast bedankt.

   Fijne avond
   Yaron

 3. Céleste Paalvast

  Ha Yaron,

  Ik heb jarenlang met deze doelgroep (waaronder jeugd en volwassenen) als begeleider gewerkt (doe ik nog steeds!)
  In september ben ik begonnen met de LPC en ik kan niet wachten te starten met maatschappelijke co-creatie.
  Houd me op de hoogte!

  Groet, Céleste

 4. Maarten-Jan

  Ha Yaron,
  Op dit moment coach ik een thuisloze man, waar ik mee in contact ben gekomen door de Regenboog Groep, een instelling die zich sterk maakt voor dak -en thuisloze, vaak met een drugs of andere verslaving achter zich. Het is leuk werk en fijn om te doen. Het levert Peter (‘mijn’ thuisloze) veel structuur en richting.
  Als je wil, kan ik mijn ervaringen met hem en in het algemeen met je delen. Ik wil graag onderdeel zijn van de co-creatie, jouw co-creatie.

  Hartelijke groet, Maarten-Jan

 5. Courage Coaching

  Hallo Yaron,
  Met interesse heb ik je tekst gelezen. Als oud leerling van de CAI ben ik sinds 2009 actief als coach en sinds 2013 als coach, trainer en projectleider van een vrijwilligersproject in Soest dat zich specifiek bezig houdt met het begeleiden van mensen naar (weer) deelnemen in de maatschappij door middel van het verkrijgen van werk en/of zelfredzaamheid. In samenwerking met de gemeente Soest en zo’n 40 vrijwillige coaches zijn we actief met gesprekken en allerlei activiteiten om mensen bewust te maken van hun potentie, de moed te hebben om zich te laten zien en eigen verantwoordelijkheden op te pakken. Een prachtig proces. Wil je meer weten of met me delen, bel me op 06-53790598. Hartelijke groeten,
  Amanda Minkema
  Courage Coaching

 6. Arianne12

  Dag Yaron.
  Jouw / jullie droom spreekt mij zeer aan. Op dit moment woont er een jongen van 19 bij ons thuis. Hij is als dak en thuisloze jongen via onze zoon bij ons binnen gekomen. Een proces en situatie ‘die maar zo ontstaan is’. Ik zag een jongen met pijn en potentie die ik niet op straat wilde laten slapen. Een jongen die veel (jeugdzorg) begeleiding heeft gehad maar daar niets mee kon/kan. Sinds 1 jaar heeft hij nu een vertrouweling gevonden binnen een organisatie die hem ondersteunt met hele praktische zaken als uitkering aanvragen, school aanmelden etc.En reclassering is in beeld voor uitvoeren taakstraf en nazorg. Wij hopen hem te kunnen / mogen ondersteunen in zijn proces naar ‘zijn leven op pakken’ door een veilige haven te bieden en door nabij te zijn (soms zooo moeilijk…-;) denk aan verhaal van Margreet die zij vorige week plaatste). Langzaamaan groeit het vertrouwen en mag ik coachende gesprekken met hem voeren, of een systemsiche opstelling doen of hem reikie geven. Kleine stapjes maken we en wat leren we wederzijds veel van elkaar. Een andere manier van kijken en benaderen dan hij tot nu toe gewend is. Vanuit deze ervaring en mijn ervaring binnen het welzijnswerk de jeugdzorg / zorg voor jeugd en de ervaringen met de huidige transformaties binnen de gemeenten, Droom en Denk ik graag met jullie mee!. Ik woon en werk in het mooie ooooost’n -;), niet praktisch in d buurt, maar voor dromen en mee/co creëren hoeft dat vgs. mij ook niet toch? . Hartelijke groet Arianne Bronsvoort

Comments are closed.